• 1
 • 2
 • 3

Onderzoek naar vermoeden van seksueel misbruik

 1. Doelgroep

  Kinderen en jongeren bij wie het vermoeden van seksueel misbruik bestaat.

 2. Welke methoden/ werkvormen worden toegepast

  Na een intakegesprek met het kind / de jongere en ouders worden bij het desbetreffende kind gesprekken gevoerd. Vanwege het precaire onderwerp gaat dit heel geleidelijk en kan er geen specifieke methode genoemd worden. Wanneer het vermoeden van seksueel misbruik door het kind / de jongere bevestigd wordt, dan is er altijd contact met de Jeugd- en Zedenpolitie.

 3. Doel van het programma (wat wordt er beoogd met dit programma, wat zijn de beoogde resultaten)

  Inzicht krijgen of bij een kind sprake is van seksueel misbruik. Wanneer het traject bij de politie is afgerond komt het kind weer in behandeling om het gebeurde een plaats te geven.

 4. Waar vindt het plaats

  De testafname en behandeling vinden plaats bij de Kinderpraktijk, Reeweg Oost 71 in Dordrecht.

 5. Duur/ intensiteit (hoe lang duurt het, hoeveel tijd per week kost het, wanneer is het, kan het ook buiten kantoortijden/ in het weekend)

  Dit onderzoek behelst vaak louter gesprekken. Wanneer voldoende informatie verzameld is, wordt een verslag geschreven dat – in overleg met ouders – wordt overhandigd aan de politie. Ook ouders krijgen een exemplaar, indien dit mogelijk en gewenst is. De duur/intensiteit van dit traject is afhankelijk van het verloop van het traject.

 6. Wie is de contactpersoon voor dit programma

  Informatie kan opgevraagd worden bij de praktijkondersteuner:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  078-6390705