• 1
 • 2
 • 3

Dyslexieworkshop middelbare scholen

Wanneer u meer ondersteuning wilt bieden aan en meer wilt aansluiten op uw leerlingen met dyslexie dan verzorgen wij graag deze workshop voor u. Andere middelbare scholen in Dordrecht gingen u al voor.

 1. Doelgroep
  Deze workshop is bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die al een dyslexieverklaring hebben of waarbij het vermoeden bestaat dat er sprake is van dyslexie. Wat betreft de mogelijkheden qua inhoud en vorm is alles bespreekbaar. Zo hoeft het niet uit te maken in welk leerjaar de leerlingen zitten, maar ons advies is wel dat de leerlingen op hetzelfde onderwijsniveau zitten.

 2. Welke methoden/ werkvormen worden toegepast?
  In de workshop wordt uitgelegd wat dyslexie is, waar het door veroorzaakt wordt, hoe zij ermee kunnen omgaan. Daarnaast worden tips en trucs aangereikt hoe zij efficiënter kunnen leren en hoe zij ermee om kunnen gaan tijdens de lessen en toetsen.

  De workshop is door de Kinderpraktijk zelf ontwikkeld. Het is een groepsgewijze interactieve workshop die wordt gegeven bij voldoende aanmeldingen (minimaal 10 leerlingen). Er wordt gebruik gemaakt van filmmateriaal, materialen om de theorie te verduidelijken, spellen, hulpmiddelen die kinderen met dyslexie tijdens de lessen mogen gebruiken, etc

 3. Doel en globale inhoud van het programma
  Het doel is inzicht krijgen in de diagnose dyslexie, het aanreiken van tips en handvatten die ingezet kunnen worden op school en tijdens het leren, bewustwording over het eigen leerproces en het in contact komen en ervaringen uitwisselen met andere leerlingen die ook dyslexie hebben.

  De eerste bijeenkomst gaat dieper in op de theorie over dyslexie. De tweede bijeenkomst gaat over de rechten en plichten die je als leerling met dyslexie hebt. De derde bijeenkomst geeft inzicht in welke leerstijl bij hen hoort en geeft tips over hoe je het beste kunt leren. De vierde bijeenkomst bestaat uit een wedstrijd waarin de leerlingen opdrachten doen waarbij ze ontdekken welke apps, boeken en websites er beschikbaar zijn voor kinderen met dyslexie. Tijdens de vijfde bijeenkomst wordt er aandacht geschonken aan de informatie die de leerlingen nog missen, wat er beter kan, wat er juist goed was aan de workshop en wat ze er nu mee gaan doen tijdens hun school- en beroepscarrière. Het evalueren staat tijdens de laatste bijeenkomst centraal.

  Wanneer er vanuit school specifieke wensen zijn voor de inhoud van het programma, dan kunnen deze toegevoegd worden.

 4. Waar vindt het plaats?
  De training vindt plaats op middelbare scholen zelf en kan naar wens onder schooltijd of buiten schooltijd plaatsvinden.

 5. Duur / intensiteit
  De workshop bestaat uit vijf bijeenkomsten van één lesuur.

 6. Meer informatie?
  Informatie kan opgevraagd worden bij de praktijkondersteuner:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  078-6390705