• 1
 • 2
 • 3

Intelligentieonderzoek / uitgebreid intelligentieonderzoek

 1. Doelgroep
  Kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 23 jaar, waar vragen zijn omtrent functioneren op school of werk. Sommige kinderen hebben moeite om het tempo in de klas bij te houden of laten in de klas niet zien wat ze thuis wel kunnen. Bij sommige kinderen valt de uitslag van de citotoets erg tegen en wordt het kind op basis van deze toets afgewezen voor de gewenste middelbare school. Een intelligentieonderzoek kan dan uitsluitsel bieden. Hierin komen de sterke en zwakke punten naar voren. Er wordt gekeken of het profiel harmonisch is en op welke punten er mogelijk extra ondersteuning noodzakelijk is.

 2. Onderzoek
  Er wordt een keuze gemaakt tussen één van de volgende intelligentietests: WPPSI, WISC-III, WAIS, Rakit of SON-R (non-verbaal). De test wordt individueel afgenomen.

 3. Doel van het onderzoek
  Na afloop van het intelligentieonderzoek wordt een intelligentieprofiel verkregen en worden adviezen gegeven. Er kan sprake zijn van bijvoorbeeld een verstandelijke beperking of van (hoog)begaafdheid. Daarnaast kan het intelligentieprofiel aanleiding zijn tot speciale interventies op school of in de thuissituatie.

 4. Waar vindt het plaats
  De testafname vindt plaats bij de Kinderpraktijk, Reeweg Oost 71 in Dordrecht

 5. Duur/ intensiteit (hoe lang duurt het, hoeveel tijd per week kost het, wanneer is het, kan het ook buiten kantoortijden/ in het weekend)
  Na een intakegesprek van ongeveer 25 minuten wordt de test afgenomen. Deze varieert in duur tussen een en twee uur, afhankelijk van het kind en de test. Het eindgesprek vindt over het algemeen plaats na drie weken na het laatste onderzoeksmoment.

 6. Wie is de contactpersoon voor dit programma
  Informatie kan opgevraagd worden bij de praktijkondersteuner:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  078-6390705