• 1
 • 2
 • 3

Gedragsonderzoek

 1. Doelgroep

  Kinderen en jongeren in de leeftijd vanaf ongeveer 4 jaar bij wie het gedrag dermate veel vragen oproept om nader onderzoek te doen. De centrale vraag is meestal: wat is er met mijn kind aan de hand? En hoe kan mijn kind het best begeleid worden? In dit type onderzoek worden stoornissen als autisme, ADHD, ODD, hechtingsproblematiek, enz. vastgesteld.

 2. Welke methoden/ werkvormen worden toegepast

  Na een intakegesprek wordt bij het desbetreffende kind/jongere een onderzoek afgenomen. Zowel ouders als kinderen als leerkrachten/mentoren wordt gevraagd om vragenlijsten in te vullen. Indien nodig wordt een vaktherapeut ingeschakeld om een deel van het onderzoek uit te voeren, afhankelijk van de hulpvraag. Daarnaast doen kinderen tests in de praktijk en vinden daar gesprekken plaats. Nadat alle gegevens verzameld zijn, wordt een verslag geschreven en wordt in een eindgesprek het resultaat met ouders besproken. Indien nodig worden behandelingen gestart (bijvoorbeeld bij een ASS of ADHD-diagnose). Deze behandelingen kunnen zowel met ouders als met kind ingezet worden.

 3. Doel van het programma

  Inzicht krijgen in de gedragsproblematiek van een kind/jongere. Is er sprake van een psychiatrische stoornis en wat kan op grond hiervan van een kind verwacht worden?

 4. Waar vindt het plaats

  De training vindt plaats bij de Kinderpraktijk, Reeweg Oost 71 te Dordrecht.

 5. Duur/ intensiteit

  Na een intakegesprek van 25 tot 50 minuten worden de vragenlijsten afgenomen. De duur van de overige contacten zijn afhankelijk van de hulpvraag. Vragenlijsten voor school worden meegegeven. In sommige gevallen is een observatie op school of thuis ook aan de orde. Het kind komt over het algemeen voor de testafname twee tot drie keer naar de praktijk. Wanneer alle gegevens verzameld zijn, wordt een eindverslag gegeven dat in een eindgesprek aan ouders wordt overhandigd en toegelicht. Dit eindgesprek vindt plaats maximaal vier weken na het laatste contactmoment.

 6. Wie is de contactpersoon voor dit programma

  Informatie kan opgevraagd worden bij de praktijkondersteuner:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  078-6390705