• 1

Je kunt meer dan je denkt

 1. Doelgroep

  Een op de twaalf kinderen in het basisonderwijs heeft last van faalangst. Faalangst betekent letterlijk: bang om te mislukken.
  Faalangstige kinderen denken vanuit een negatief zelfbeeld, waarbij de vrees om te mislukken centraal staat. Ze zijn gericht op het negatieve. Ze mislukken omdat ze zichzelf dom vinden en schrijven succes toe aan toeval of geluk. Vanaf groep 3 is er een mogelijkheid voor behandeling van faalangst door middel van een faalangstreductietraining. De training is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

 2. Welke methoden/ werkvormen worden toegepast

  Er wordt gebruik gemaakt van de methode: ‘Je kunt meer dan je denkt’ van Sietske Drijfhout en E. Bovee. In deze training wordt kinderen geleerd om te gaan met hun faalangstgedachten. Ze leren hierbij dat ze fouten mogen maken en hoe ze van hun fouten kunnen leren. De thema’s die aan bod komen zijn: Lichamelijke symptomen als gevolg van faalangst, Emoties bij jezelf en anderen herkennen, Leren wat helpende gedachten zijn, Ervaren van het effect van helpende gedachten, Fouten maken en daarvan leren, Zelf oplossingen bedenken bij een probleem.

 3. Doel van het programma

  Kinderen leren om stapsgewijs hun faalangst te herkennen en aan te pakken.

 4. Waar vindt het plaats

  De training vindt plaats bij de Kinderpraktijk, Reeweg Oost 71 te Dordrecht.

 5. Duur/ intensiteit

  De groepstraining bestaat uit negen bijeenkomsten van elk een uur. Het programma kan ook individueel gevolgd worden.

 6. Wie is de contactpersoon voor dit programma

  Informatie kan opgevraagd worden bij de praktijkondersteuner:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  078-6390705