• 1
 • 2
 • 3

Denken + Doen = Durven

 1. Doelgroep

  Vaak is angst een onderliggend probleem van bijvoorbeeld bedplassen, slaapproblemen, boosheid, enz. Deze training is bedoeld voor kinderen en jongeren die vaak zenuwachtig of bang zijn en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om deze angsten actief de baas te kunnen worden.

 2. Welke methoden/ werkvormen worden toegepast

  'Denken + Doen = Durven' is een cognitief - gedragstherapeutisch protocol voor de behandeling van angststoornissen bij kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar.

  Het protocol is recentelijk onderzocht en blijkt zeer effectief: 68 % van de kinderen was vrij van alle angststoornissen een jaar na afloop van het protocol. De kwaliteit van leven van de kinderen en hun gezin nam aanmerkelijk toe. Niet alleen de angstsymptomen van de kinderen, maar ook die van de ouders namen af.

  Kinderen leren de negatieve gedachten die hun angst versterken identificeren, uitdagen, en vervangen door helpende gedachten. Daarnaast leren kinderen de situaties die zij zijn gaan vermijden vanwege hun angst stap voor stap weer te doen, we noemen dit “exposure”. Ouders leren hoe zij hun kind kunnen aanmoedigen en belonen bij het overwinnen van angsten. Ook leren ouders elkaar te steunen bij de aanpak van de angsten van hun kind.

 3. Doel van het programma

  Kinderen en jongeren leren om stapsgewijs angsten te herkennen en aan te pakken.

 4. Waar vindt het plaats

  De training vindt plaats bij de Kinderpraktijk, Reeweg Oost 71 te Dordrecht.

 5. Duur/ intensiteit

  De groepstraining bestaat uit twaalf bijeenkomsten van elk een uur. Het programma kan ook individueel gevolgd worden.

 6. Wie is de contactpersoon voor dit programma

  Informatie kan opgevraagd worden bij de praktijkondersteuner:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  078-6390705