• 1
 • 2
 • 3

Beroepeninteressetest - schoolkeuzeonderzoek

 1. Doelgroep

  Jongeren minimaal halverwege hun middelbare school die moeite hebben met het maken van een keuze voor vervolgonderwijs of werk.

 2. Welke methoden/ werkvormen worden toegepast

  Na een intakegesprek met de jongere en ouders wordt bij de desbetreffende jongere een onderzoek afgenomen. In sommige gevallen is ook een intelligentieonderzoek nodig. Daarnaast wordt gekeken naar de interessegebieden van een kind, alsmede naar de persoonlijkheid. Op grond hiervan wordt een advies gegeven.

 3. Doel van het programma

  Inzicht krijgen in het interessegebied van een jongere en mogelijkheden geven (met in het achterhoofd houdend het intelligentieniveau en de persoonlijkheid van een jongere) met betrekking tot vervolgstudie of werk.

 4. Waar vindt het plaats

  De training vindt plaats bij de Kinderpraktijk, Reeweg Oost 71 te Dordrecht.

 5. Duur/ intensiteit

  Na een intakegesprek van 25 minuten worden de tests en vragenlijsten afgenomen. De jongere komt over het algemeen voor de testafname twee keer naar de praktijk, afhankelijk van de vraag. Wanneer alle gegevens verzameld zijn, wordt een eindverslag geschreven dat in een eindgesprek aan jongere en ouders wordt overhandigd en toegelicht. Tussen het laatste contact en het eindgesprek zit maximaal vier weken.

 6. Wie is de contactpersoon voor dit programma

  Informatie kan opgevraagd worden bij de praktijkondersteuner:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  078-6390705